Leśna szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

76

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

5 sztuk

3 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto z Kasi, żółtek, mąki tortowej, proszku do pieczenia oraz 0,5 szklanki cukru.

Krok 2

Podzielić ciasto na trzy części.

Krok 3

Włożyć do lodówki na około 1 godzinę.

Krok 4

Ubić piankę z białek z dodatkiem 1 szklanki cukru oraz 2 łyżeczek mąki ziemniaczanej.

Krok 5

Blachę wylepić jedną częścią ciasta.

Krok 6

Na to wyłożyć mus jabłkowy, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach kolejną porcję ciasta.

Krok 7

To przykryć pianą ubitą z białek.

Krok 8

Na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta.

Krok 9

Piec w temperaturze około 170 stopni C.

Krok 10

Po upieczeniu polać lukrem z cukru pudru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leśna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leśna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leśna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leśna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leśna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leśna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leśna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej