Letnia pieczeń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia pieczeń

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

3

1

100

3 łyżki

2

6

6

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę oczyść i umyj. Natrzyj musztardą i przyprawą Knorr, następnie włóż do woreczka do pieczenia. Piecz w piekarniku 45 minut w temp. 180 szt. C.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i 3 łyżkami wody.

Krok 3

Upieczone mięso pokrój w grube plastry. Podawaj z sałatą polaną greckim sosem i pieczonymi ziemniakami z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kopytka ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej