Letnia pieczeń przepis – Zobacz na przepisy.pl

Letnia pieczeń

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2

3 łyżki

1 opakowanie

6

1

6

100

3

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę oczyść i umyj. Natrzyj musztardą i przyprawą Knorr, następnie włóż do woreczka do pieczenia. Piecz w piekarniku 45 minut w temp. 180 szt. C.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i 3 łyżkami wody.

Krok 3

Upieczone mięso pokrój w grube plastry. Podawaj z sałatą polaną greckim sosem i pieczonymi ziemniakami z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej