Letnia pieczeń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia pieczeń

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

3

1

100

3 łyżki

2

6

6

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę oczyść i umyj. Natrzyj musztardą i przyprawą Knorr, następnie włóż do woreczka do pieczenia. Piecz w piekarniku 45 minut w temp. 180 szt. C.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i 3 łyżkami wody.

Krok 3

Upieczone mięso pokrój w grube plastry. Podawaj z sałatą polaną greckim sosem i pieczonymi ziemniakami z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia pieczeń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej