Lin po żydowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin po żydowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

50 gramów

100 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń kości kręgosłupa, ogon i płetwy.

Krok 3

Sparz migdały, po czym obierz je ze skórki, opłucz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 4

Boczek pokrój w plastry i ułóż w naczyniu.

Krok 5

Włóż rybę przekładając ją cebulą, przesypując przyprawami i migdałami.

Krok 6

Polej ketchupem i przykryj pozostałym boczkiem.

Krok 7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej