
Składniki
400 gramów
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
1 szczypta
50 gramów
100 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Usuń kości kręgosłupa, ogon i płetwy.
Krok 3
Sparz migdały, po czym obierz je ze skórki, opłucz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.
Krok 4
Boczek pokrój w plastry i ułóż w naczyniu.
Krok 5
Włóż rybę przekładając ją cebulą, przesypując przyprawami i migdałami.
Krok 6
Polej ketchupem i przykryj pozostałym boczkiem.
Krok 7
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej