Lin po żydowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin po żydowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

50 gramów

100 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń kości kręgosłupa, ogon i płetwy.

Krok 3

Sparz migdały, po czym obierz je ze skórki, opłucz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 4

Boczek pokrój w plastry i ułóż w naczyniu.

Krok 5

Włóż rybę przekładając ją cebulą, przesypując przyprawami i migdałami.

Krok 6

Polej ketchupem i przykryj pozostałym boczkiem.

Krok 7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej