Lin po żydowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin po żydowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

50 gramów

100 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń kości kręgosłupa, ogon i płetwy.

Krok 3

Sparz migdały, po czym obierz je ze skórki, opłucz i pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Krok 4

Boczek pokrój w plastry i ułóż w naczyniu.

Krok 5

Włóż rybę przekładając ją cebulą, przesypując przyprawami i migdałami.

Krok 6

Polej ketchupem i przykryj pozostałym boczkiem.

Krok 7

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej