
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
40 gramów
4 łyżki
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa, ogon i płetwy.
Krok 2
Bułki pokrój w cienkie paseczki. Podsmaż i rozdrobnij.
Krok 3
Rybę posyp solą i mąką.
Krok 4
Panieruj w rozmąconych jajkach i grzankach. Usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej