
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
40 gramów
4 łyżki
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa, ogon i płetwy.
Krok 2
Bułki pokrój w cienkie paseczki. Podsmaż i rozdrobnij.
Krok 3
Rybę posyp solą i mąką.
Krok 4
Panieruj w rozmąconych jajkach i grzankach. Usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej