Lin smażony w grzankach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin smażony w grzankach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

40 gramów

4 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój wzdłuż na połówki. Usuń ości kręgosłupa, ogon i płetwy.

Krok 2

Bułki pokrój w cienkie paseczki. Podsmaż i rozdrobnij.

Krok 3

Rybę posyp solą i mąką.

Krok 4

Panieruj w rozmąconych jajkach i grzankach. Usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej