
Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiwi obierz. Kawałek odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj z łyżką cukru.

Krok 2
Przeciśnij lody za pomocą praski do ziemniaków, tak aby wylądowały na talerzu, na ułożonej tam wcześniej śmietanie. W ten sposób powstanie lodowe spaghetti.

Krok 3
Lody polej po wierzchu sosem i udekoruj pozostałymi plasterkami kiwi.

Krok 4
Deser posyp uprażonymi wcześniej wiórkami kokosowymi i niezwłocznie podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi
Potrzebujesz sposobu na deser, który będzie się efektownie prezentował? Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi będzie odpowiednią propozycją. Na początek kiwi obierz i pokrój w ósemki. Część odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj blenderem. Dla urozmaicenia smaku dodaj cukier i sok z cytryny. Kiedy sos będzie już gotowy, schłodź go chwilę w lodówce. Lody śmietankowe przeciśnij przez praskę do ziemniaków, by przypominały nitki makaronu. Do dekoracji wykorzystaj wiórki kokosowe lub migdały. Upraż je na suchej patelni, a zyskają nie tylko złocisty kolor, ale i bardziej wyrazisty smak. Dobrze pasować będzie również starta biała lub karmelowa czekolada. Deser serwuj zaraz po przyrządzeniu. Na początek wyłóż na talerz ubitą śmietanę 36% i przeciśnięte przez praskę lody, a potem polej całość schłodzonym sosem. Udekoruj plasterkami kiwi i uprażonymi wiórkami kokosowymi lub migdałami. Obok gotowego „spaghetti” połóż listek mięty. Sprawdź, jak prosta w przygotowaniu jest nasza propozycja. Masz inny pomysł na oryginalne podanie lodów śmietankowych? Podziel się nim.