Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
293 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiwi obierz. Kawałek odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj z łyżką cukru.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 1

Krok 2

Przeciśnij lody za pomocą praski do ziemniaków, tak aby wylądowały na talerzu, na ułożonej tam wcześniej śmietanie. W ten sposób powstanie lodowe spaghetti.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 2

Krok 3

Lody polej po wierzchu sosem i udekoruj pozostałymi plasterkami kiwi.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 3

Krok 4

Deser posyp uprażonymi wcześniej wiórkami kokosowymi i niezwłocznie podawaj.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Leszek Mróz

    Leszek Mróz , 09.02.2018

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Gorakowska

    Ewa Gorakowska , 17.09.2016

    Na ułożonej tam wcześniej śmietanie,co to znaczy,co z tą śmietaną zrobić,ubić czy wylać płynną,to ma być przepis krok po kroku,jak zwykle niewypał,żenujące.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lodowy koktajl truskawkowy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lodowe spaghetti waniliowe z kiwiLodowe spaghetti waniliowe z kiwi

Potrzebujesz sposobu na deser, który będzie się efektownie prezentował? Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi będzie odpowiednią propozycją. Na początek kiwi obierz i pokrój w ósemki. Część odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj blenderem. Dla urozmaicenia smaku dodaj cukier i sok z cytryny. Kiedy sos będzie już gotowy, schłodź go chwilę w lodówce. Lody śmietankowe przeciśnij przez praskę do ziemniaków, by przypominały nitki makaronu. Do dekoracji wykorzystaj wiórki kokosowe lub migdały. Upraż je na suchej patelni, a zyskają nie tylko złocisty kolor, ale i bardziej wyrazisty smak. Dobrze pasować będzie również starta biała lub karmelowa czekolada. Deser serwuj zaraz po przyrządzeniu. Na początek wyłóż na talerz ubitą śmietanę 36% i przeciśnięte przez praskę lody, a potem polej całość schłodzonym sosem. Udekoruj plasterkami kiwi i uprażonymi wiórkami kokosowymi lub migdałami. Obok gotowego „spaghetti” połóż listek mięty. Sprawdź, jak prosta w przygotowaniu jest nasza propozycja. Masz inny pomysł na oryginalne podanie lodów śmietankowych? Podziel się nim.