Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalewamy wrzątkiem odstawiamy na ok 5 min pod przykryciem . Następnie makaron odcedzamy

Krok 2

Rybę kropimy olejem sezamowym ,sosem sojowym i pokruszoną kostką czosnku knorr. Grillujemy rybę na patelni grillowej.

Krok 3

Następnie kroimy na mniejsze kawałki . Na dużą patelnie lub wok dajemy Odcedzony makaron kawałki ryby i olej sezamowy mieszamy z sobą w woku . Dodajemy mleczko kokosowe ok 2 łyżki ,sól do smaku .Mieszamy aż mleczko zrobi się geste . Dodajemy posiekaną dymkę Mieszamy .Doprawiamy odrobinę sosu chilli . Mieszamy podajemy na ciepło

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej