Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
3 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalewamy wrzątkiem odstawiamy na ok 5 min pod przykryciem . Następnie makaron odcedzamy
Krok 2
Rybę kropimy olejem sezamowym ,sosem sojowym i pokruszoną kostką czosnku knorr. Grillujemy rybę na patelni grillowej.
Krok 3
Następnie kroimy na mniejsze kawałki . Na dużą patelnie lub wok dajemy Odcedzony makaron kawałki ryby i olej sezamowy mieszamy z sobą w woku . Dodajemy mleczko kokosowe ok 2 łyżki ,sól do smaku .Mieszamy aż mleczko zrobi się geste . Dodajemy posiekaną dymkę Mieszamy .Doprawiamy odrobinę sosu chilli . Mieszamy podajemy na ciepło
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej