Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalewamy wrzątkiem odstawiamy na ok 5 min pod przykryciem . Następnie makaron odcedzamy

Krok 2

Rybę kropimy olejem sezamowym ,sosem sojowym i pokruszoną kostką czosnku knorr. Grillujemy rybę na patelni grillowej.

Krok 3

Następnie kroimy na mniejsze kawałki . Na dużą patelnie lub wok dajemy Odcedzony makaron kawałki ryby i olej sezamowy mieszamy z sobą w woku . Dodajemy mleczko kokosowe ok 2 łyżki ,sól do smaku .Mieszamy aż mleczko zrobi się geste . Dodajemy posiekaną dymkę Mieszamy .Doprawiamy odrobinę sosu chilli . Mieszamy podajemy na ciepło

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej