Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalewamy wrzątkiem odstawiamy na ok 5 min pod przykryciem . Następnie makaron odcedzamy

Krok 2

Rybę kropimy olejem sezamowym ,sosem sojowym i pokruszoną kostką czosnku knorr. Grillujemy rybę na patelni grillowej.

Krok 3

Następnie kroimy na mniejsze kawałki . Na dużą patelnie lub wok dajemy Odcedzony makaron kawałki ryby i olej sezamowy mieszamy z sobą w woku . Dodajemy mleczko kokosowe ok 2 łyżki ,sól do smaku .Mieszamy aż mleczko zrobi się geste . Dodajemy posiekaną dymkę Mieszamy .Doprawiamy odrobinę sosu chilli . Mieszamy podajemy na ciepło

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryzowy z tilapią w mleczku kokosowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej