Makaron z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z oliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i łyżką oleju. Gotuj 5 minut. Pomidora pokrój w kostkę.

Krok 2

Bakłażana i cukinię również pokrój w kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj oliwki, kapary i pomidora.

Krok 3

Całość zalej sosem Fix i gotuj 2-3 minuty. Makaron wymieszaj z sosem i posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej