Makaron z twarogiem na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z twarogiem na szybko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem oleju wrzuć makaron i gotuj do momentu, gdy będzie miękki. Następnie go odcedź.

Krok 2

W dużej misce ułóż makaron i dodaj do niego zeszkloną cebulę. Całość posyp pokruszonym twarogiem. Na koniec dopraw do smaku. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle*.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej