
Składniki
200 gramów
1 sztuka
20 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem oleju wrzuć makaron i gotuj do momentu, gdy będzie miękki. Następnie go odcedź.
Krok 2
W dużej misce ułóż makaron i dodaj do niego zeszkloną cebulę. Całość posyp pokruszonym twarogiem. Na koniec dopraw do smaku. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle*.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej