Makaron z twarogiem na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z twarogiem na szybko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem oleju wrzuć makaron i gotuj do momentu, gdy będzie miękki. Następnie go odcedź.

Krok 2

W dużej misce ułóż makaron i dodaj do niego zeszkloną cebulę. Całość posyp pokruszonym twarogiem. Na koniec dopraw do smaku. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle*.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej