Makaron z twarogiem na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z twarogiem na szybko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem oleju wrzuć makaron i gotuj do momentu, gdy będzie miękki. Następnie go odcedź.

Krok 2

W dużej misce ułóż makaron i dodaj do niego zeszkloną cebulę. Całość posyp pokruszonym twarogiem. Na koniec dopraw do smaku. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle*.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej