Makaron ze szpinakiem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i boczkiem

Autor: Sylwia Figiel

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

450 gramów

300 gramów

4 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować zgodnie z przepisem

Krok 2

Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek.

Krok 3

Dodać na patelnię opakowanie mrożonego szpinaku i podsmażyć go razem z rozgniecionym czosnkiem i kostką warzywną.

Krok 4

Ser żółty utrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do szpinaku gdy makaron jest już ugotowany. Dorzucić na patelnię makaron i wszystko razem wymieszać. Podawać od razu.

Sylwia Figiel

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej