Makaron ze szpinakiem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i boczkiem

Autor: Sylwia Figiel

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

450 gramów

300 gramów

4 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować zgodnie z przepisem

Krok 2

Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek.

Krok 3

Dodać na patelnię opakowanie mrożonego szpinaku i podsmażyć go razem z rozgniecionym czosnkiem i kostką warzywną.

Krok 4

Ser żółty utrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do szpinaku gdy makaron jest już ugotowany. Dorzucić na patelnię makaron i wszystko razem wymieszać. Podawać od razu.

Sylwia Figiel

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej