Małże na parze Stephano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Małże na parze Stephano

Autor: Marcinn

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

190 mililitrów

40 gramów

1300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku na zupę roztopić masło na średnim ogniu i zeszklić w nim szalotkę.

Krok 2

Dodać wino i małże. Zwiększyć ogień na średnio-wysoki i dusić małże pod przykryciem, aż muszle się otworzą, tj. około 5 minut.

Krok 3

Przełożyć małże do miski i polać wywarem, posypać natką pietruszki i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawać

Marcinn

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej