Małże na parze Stephano przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Małże na parze Stephano

Autor: Marcinn

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

190 mililitrów

40 gramów

1300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku na zupę roztopić masło na średnim ogniu i zeszklić w nim szalotkę.

Krok 2

Dodać wino i małże. Zwiększyć ogień na średnio-wysoki i dusić małże pod przykryciem, aż muszle się otworzą, tj. około 5 minut.

Krok 3

Przełożyć małże do miski i polać wywarem, posypać natką pietruszki i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawać

Marcinn

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Małże na parze Stephano - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej