
Składniki
null
null
2 sztuki
null
2 łyżeczki
150 gramów
30 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść pory i pokrój w krążki. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż na nim mielone mięso. Do mięsa dodaj pory i pomidory, dopraw solą, pieprzem.
Krok 3
W garnku zagotuj 1 szklankę wody i zdejmij z ognia. Do gorącej wody wsyp pure i dodaj zioła, przemieszaj.
Krok 4
Przygotuj małe naczynie żaroodporne i włóż do niego mięso. Na mięso wyłóż ziemniaczane pure i posyp całość utartym serem. Zapiecz całość w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, na ok. 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























