Zapiekana wołowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana wołowina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

null

2 łyżeczki

150 gramów

30 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść pory i pokrój w krążki. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż na nim mielone mięso. Do mięsa dodaj pory i pomidory, dopraw solą, pieprzem.

Krok 3

W garnku zagotuj 1 szklankę wody i zdejmij z ognia. Do gorącej wody wsyp pure i dodaj zioła, przemieszaj.

Krok 4

Przygotuj małe naczynie żaroodporne i włóż do niego mięso. Na mięso wyłóż ziemniaczane pure i posyp całość utartym serem. Zapiecz całość w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, na ok. 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej