Składniki
null
null
2 sztuki
null
2 łyżeczki
150 gramów
30 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść pory i pokrój w krążki. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż na nim mielone mięso. Do mięsa dodaj pory i pomidory, dopraw solą, pieprzem.
Krok 3
W garnku zagotuj 1 szklankę wody i zdejmij z ognia. Do gorącej wody wsyp pure i dodaj zioła, przemieszaj.
Krok 4
Przygotuj małe naczynie żaroodporne i włóż do niego mięso. Na mięso wyłóż ziemniaczane pure i posyp całość utartym serem. Zapiecz całość w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, na ok. 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej