
Składniki
null
null
2 sztuki
null
2 łyżeczki
150 gramów
30 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść pory i pokrój w krążki. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż na nim mielone mięso. Do mięsa dodaj pory i pomidory, dopraw solą, pieprzem.
Krok 3
W garnku zagotuj 1 szklankę wody i zdejmij z ognia. Do gorącej wody wsyp pure i dodaj zioła, przemieszaj.
Krok 4
Przygotuj małe naczynie żaroodporne i włóż do niego mięso. Na mięso wyłóż ziemniaczane pure i posyp całość utartym serem. Zapiecz całość w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, na ok. 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej