Marchewkowa granita z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewkowa granita z cynamonem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obieramy i myjemy.Kroimy w plasterki i gotujemy w nie wielkiej ilości wody z dodatkiem cynamonu,cukru oraz przyprawy Delikat.Następnie miksujemy,przekładamy do pojemnika,wkładamy do zmrażalnika i co 40 minut mieszamy.Czynnosc powtarzamy 3-4 razy.Gotową granite podajemy w małych miseczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej