Marchewkowa granita z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewkowa granita z cynamonem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obieramy i myjemy.Kroimy w plasterki i gotujemy w nie wielkiej ilości wody z dodatkiem cynamonu,cukru oraz przyprawy Delikat.Następnie miksujemy,przekładamy do pojemnika,wkładamy do zmrażalnika i co 40 minut mieszamy.Czynnosc powtarzamy 3-4 razy.Gotową granite podajemy w małych miseczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej