Marchewkowa granita z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewkowa granita z cynamonem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obieramy i myjemy.Kroimy w plasterki i gotujemy w nie wielkiej ilości wody z dodatkiem cynamonu,cukru oraz przyprawy Delikat.Następnie miksujemy,przekładamy do pojemnika,wkładamy do zmrażalnika i co 40 minut mieszamy.Czynnosc powtarzamy 3-4 razy.Gotową granite podajemy w małych miseczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej