Marchewkowa granita z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewkowa granita z cynamonem

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obieramy i myjemy.Kroimy w plasterki i gotujemy w nie wielkiej ilości wody z dodatkiem cynamonu,cukru oraz przyprawy Delikat.Następnie miksujemy,przekładamy do pojemnika,wkładamy do zmrażalnika i co 40 minut mieszamy.Czynnosc powtarzamy 3-4 razy.Gotową granite podajemy w małych miseczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewkowa granita z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej