Marchwiak

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

2 szklanki

1.3 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wrzucić do głębokiego naczynia i bardzo starannie zmiksować.

Krok 2

Wlać ciasto do (wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą) dużej tortownicy.

Krok 3

Wierzch przykryć folią aluminiową (nakłuć ją kilka razy).

Krok 4

Piec około 2 godzin w temperaturze 180 stopni C.

Krok 5

Gdy ciasto dobrze ostygnie, można je przekroić i przełożyć z kremem z budyniu (może być karpatkowy).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również