Marchwiak

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

2 szklanki

1.3 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wrzucić do głębokiego naczynia i bardzo starannie zmiksować.

Krok 2

Wlać ciasto do (wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą) dużej tortownicy.

Krok 3

Wierzch przykryć folią aluminiową (nakłuć ją kilka razy).

Krok 4

Piec około 2 godzin w temperaturze 180 stopni C.

Krok 5

Gdy ciasto dobrze ostygnie, można je przekroić i przełożyć z kremem z budyniu (może być karpatkowy).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchwiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej