Mielone placki z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone placki z jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

null

5 sztuk

4 plastry

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa wbij jajko, dodaj namoczona i odciśniętą bułkę, zioła i 1 startą na tarce cebulę. Przypraw i wyrób.

Krok 2

Uformuj 4 placki, piecz 25 minut w 200 stopniach.

Krok 3

Resztę cebul pokrój w talarki i zeszklij na oleju. Dymkę posiekaj.

Krok 4

Placki wyjmij i posmaruj keczupem. W każdym zrób wgłębienie i wbij jajo. Posyp cebulą i dymką. Połóż boczek i piecz 15 minut w 190 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej