Mielone placki z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone placki z jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

null

5 sztuk

4 plastry

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa wbij jajko, dodaj namoczona i odciśniętą bułkę, zioła i 1 startą na tarce cebulę. Przypraw i wyrób.

Krok 2

Uformuj 4 placki, piecz 25 minut w 200 stopniach.

Krok 3

Resztę cebul pokrój w talarki i zeszklij na oleju. Dymkę posiekaj.

Krok 4

Placki wyjmij i posmaruj keczupem. W każdym zrób wgłębienie i wbij jajo. Posyp cebulą i dymką. Połóż boczek i piecz 15 minut w 190 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone placki z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej