
Składniki
4 sztuki
null
null
null
5 sztuk
4 plastry
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa wbij jajko, dodaj namoczona i odciśniętą bułkę, zioła i 1 startą na tarce cebulę. Przypraw i wyrób.
Krok 2
Uformuj 4 placki, piecz 25 minut w 200 stopniach.
Krok 3
Resztę cebul pokrój w talarki i zeszklij na oleju. Dymkę posiekaj.
Krok 4
Placki wyjmij i posmaruj keczupem. W każdym zrób wgłębienie i wbij jajo. Posyp cebulą i dymką. Połóż boczek i piecz 15 minut w 190 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej