Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Minitarty ze szpinakiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

8

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

222 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

8 łyżeczek

240 gramów

farsz:

60 gramów

4 sztuki

4 garść

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Z podanych składników zagnieć ciasto, wylep nim 2 foremki, nakłuj widelcem i wstaw do lodówki na ok. 30 min.

Minitarty ze szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Szpinak opłucz, sparz, osącz na sicie, a następnie wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, pieprzem i odrobiną gałki. Ułóż wokół boków wylepionych z ciasta foremek.

Minitarty ze szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Środek foremek posyp serem żółtym light i wbij roztrzepane jaja. Zapiekaj przez ok. 20 min. w temp. 195 °C, aż brzegi ciasta się zrumienią.

Minitarty ze szpinakiem - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, witaminy A.

1

Opinie o przepisie

  • Sabina Mielczarek

    Sabina Mielczarek

    przekąska

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej