
Składniki
3 szklanki
0.5 szklanki
125 gramów
3 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
600 gramów
100 gramów
0.7 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
250 gramów
3 łyżeczki
60 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
.Miodowniki:Mąkę przesiać na stolnicę dodać margarynę.Posiekać nożem .Następnie dodać pół szklanki cukru,trzy łyżki śmietany,jajko,miód i sodę.Zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części.Rozwałkować 3 równe krążki o średnicy 24 cm.(Najlepiej przyłożyć podstawę od spodu tortownicy i wykroić krążki)Piec w nagrzanym piekarniku w temp.200 st C przez około 10-12 minut.
Krok 2
Masa:Ser przepuścić przez maszynkę razem z masłem.Następnie dodać pozostałe jajka oraz 0,7 szklanki cukru .Zagotować.Budyń rozprowadzić w mleku.Wlać do sera.Gotować na małym ogniu około5 minut.
Krok 3
Upieczone placki przekładać ciepłą masą.(Najlepiej robić to w tortownicy,wtedy masa nam nie wypłynie i będzie równo rozprowadzona)Ostatni placek polać polewą.
Krok 4
Polewa:Krówki pokroić,połączyć z pozostałą śmietaną.Rozpuścić w rondelku na małym ogniu,cały czas mieszając.Uważając by nie przypalić.Pod sam koniec roztapiania dodać kawałki czekolady oraz orzechy.Gdy masa będzie za gęsta możemy dodać odrobinę mleka.Polewę rozprowadzić na ostatnim miodowym placku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej