Mleczna kanapka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 gramów

6 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

masa:

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 szklanki

polewa:

100 gramów

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić białka ze szczyptą soli, dodawać partiami cukier puder, cały czas miksując, następnie żółtka i olej.

Krok 2

Zmniejszamy obroty i dodajemy powoli obie mąki, proszek do pieczenia i kakao.

Krok 3

Delikatnie mieszamy.

Krok 4

Ciasto piec w wyłożonej papierem formie 21x32 cm ok. 20 minut w temp. 170 stopni.

Krok 5

Wyłączyc piekarnik i uchylić drzwiczki.

Krok 6

Przekroić na 2 części.

Krok 7

Masa: Mleko zagotuj z cukrem i ostudź.

Krok 8

Całą Kasię zmiksuj, dodaj wystudzone mleko i mleko w proszku, ucieraj do gładkiej masy.

Krok 9

Polewa: W rondelku na małym ogniu rozpuścic Kasię i czekoladę. Ciasto-masa-ciasto-polewa

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczna kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczna kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczna kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczna kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczna kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczna kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczna kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ptysie ze śmietaną
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej