Mleczna herbata korzenna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mleczna herbata korzenna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

60 mililitrów

2 sztuki

3 plastry

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z czarnej herbaty.

Krok 2

Podgrzej w garnku mleko (ale nie gotuj), dodaj kardamon, imbir i brązowy cukier. Podgrzewaj przez 5 minut na małym ogniu.

Krok 3

Do mlecznego wywaru dodaj napar z herbaty. Przecedź płyn do szklanki. Taki napój możesz podawać udekorowany bitą śmietaną. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Niebo przybrało szary kolor, a wieczór osnuł się mleczną mgłą? Czas sięgnąć po rozkosznie słodką i aromatycznie korzenną herbatę z mlekiem.

7

Opinie o przepisie

  • Muc Maciek

    Muc Maciek , 27.10.2016

    Niko Węcławik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kowalska-szczeblewska

    Ania Kowalska-szczeblewska , 13.10.2016

    Wygląda jak kawa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Amer

    Ania Amer , 07.10.2016

    Ale paskudztwo Elzbieto! Na taką cherbatke to napewno nie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Kozlowska

    Elzbieta Kozlowska , 07.10.2016

    Ania Amer np na taka herbatke Aniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jess Bonarsky

    Jess Bonarsky , 07.10.2016

    Zapraszam do skorzystania z tego przepisu! https://www.youtube.com/watch?v=drBvAKkot5A

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Celina Jurkiewicz

    Celina Jurkiewicz , 07.10.2016

    Wyglsfa to na kawe:-) :-) :-) ja pije wlasnie z imbirem bez bitej smietany bo za duzo kalorii.:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Ocak

    Katarzyna Ocak , 07.10.2016

    ja lubie kawe z imbirem i kurkuma :D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej