Mocna babka wielkanocna

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

7 sztuk

1.5 szklanki

2.5 szklanki

2 łyżeczki

4 łyżeczki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę.

Krok 2

Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka.

Krok 3

Na koniec dodać koniak i pianę ubitą z białek.

Krok 4

Do natłuszczonej foremki przełożyć połowę ciasta, do reszty dodać kakao, wymieszać i włożyć na jasne ciasto.

Krok 5

Piec 60 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mocna babka wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mocna babka wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mocna babka wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mocna babka wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mocna babka wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mocna babka wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mocna babka wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej