Muchomorki na Dzień Dziecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muchomorki na Dzień Dziecka

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

300 gramów

200 mililitrów

150 gramów

1.5 łyżeczki

1 szczypta

1 opakowanie

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski z mąką, proszkiem i cukrem, wlewamy roztrzepane jaja z jogurtem i szczyptą soli, oraz rozpuszczoną Kasią.

Krok 2

Miksujemy, nakładamy ciasto do foremek i pieczemy w temp. 200 stopni na złoty kolor.

Krok 3

Z łyżką wody rozpuszczamy jojo, wsypujemy cukier puder i barwnik, polewamy babeczki i posypujemy białą posypką Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muchomorki na Dzień Dziecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muchomorki na Dzień Dziecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muchomorki na Dzień Dziecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muchomorki na Dzień Dziecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muchomorki na Dzień Dziecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muchomorki na Dzień Dziecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muchomorki na Dzień Dziecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muchomorki na Dzień Dziecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej