
Składniki
150 gramów
2 sztuki
300 gramów
200 mililitrów
150 gramów
1.5 łyżeczki
1 szczypta
1 opakowanie
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski z mąką, proszkiem i cukrem, wlewamy roztrzepane jaja z jogurtem i szczyptą soli, oraz rozpuszczoną Kasią.
Krok 2
Miksujemy, nakładamy ciasto do foremek i pieczemy w temp. 200 stopni na złoty kolor.
Krok 3
Z łyżką wody rozpuszczamy jojo, wsypujemy cukier puder i barwnik, polewamy babeczki i posypujemy białą posypką Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej