Muffiny jak pączki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

0.25 łyżeczki

1 sztuka

0.75 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszać suche składniki (mąkę, cukier, proszek, sól).

Krok 2

W drugiej misce wymieszać mokre składnik (jajko, roztopioną Kasię, mleko, aromat).

Krok 3

Połączyć zawartość naczyń, wymieszać tylko do połączenia się składników.

Krok 4

Formę do muffinek napełnić ciastem do 3/4 wysokości.

Krok 5

Piec w temperaturze 180ºC przez 20 minut, do tzw. suchego patyczka.

Krok 6

Jeszcze ciepłe wyjąć na kratkę. Krótko obtaczać w roztopionym maśle, następnie dokładnie w cukrze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny jak pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny jak pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny jak pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny jak pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny jak pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny jak pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny jak pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mufinki z bakaliami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej