
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
350 gramów
1 łyżka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
900 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
Krok 2
Oczyszczone mule włóż do rondla, wlej kilka łyżek wody, podgrzewaj przez około 5 minut, potrząsając do czasu, gdy mule się otworzą. Te które się nie otworzyły wyrzuć.
Krok 3
Szalotki i czosnek posiekaj i podsmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj wino i podgrzewaj do momentu, gdy połowa płynu wyparuje.
Krok 4
Dodaj mule, skórkę z cytryny oraz chili, podgrzewaj przez 3 minuty.
Krok 5
Wrzuć makaron, posiekaną natkę, dopraw, wymieszaj i skrop oliwą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej