
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
350 gramów
1 łyżka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
900 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
Krok 2
Oczyszczone mule włóż do rondla, wlej kilka łyżek wody, podgrzewaj przez około 5 minut, potrząsając do czasu, gdy mule się otworzą. Te które się nie otworzyły wyrzuć.
Krok 3
Szalotki i czosnek posiekaj i podsmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj wino i podgrzewaj do momentu, gdy połowa płynu wyparuje.
Krok 4
Dodaj mule, skórkę z cytryny oraz chili, podgrzewaj przez 3 minuty.
Krok 5
Wrzuć makaron, posiekaną natkę, dopraw, wymieszaj i skrop oliwą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej