Mule z makaronem w sosie chili

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

350 gramów

1 łyżka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

900 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.

Krok 2

Oczyszczone mule włóż do rondla, wlej kilka łyżek wody, podgrzewaj przez około 5 minut, potrząsając do czasu, gdy mule się otworzą. Te które się nie otworzyły wyrzuć.

Krok 3

Szalotki i czosnek posiekaj i podsmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj wino i podgrzewaj do momentu, gdy połowa płynu wyparuje.

Krok 4

Dodaj mule, skórkę z cytryny oraz chili, podgrzewaj przez 3 minuty.

Krok 5

Wrzuć makaron, posiekaną natkę, dopraw, wymieszaj i skrop oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule z makaronem w sosie chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule z makaronem w sosie chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule z makaronem w sosie chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule z makaronem w sosie chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule z makaronem w sosie chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule z makaronem w sosie chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule z makaronem w sosie chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej