Składniki
6 sztuk
0.5 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać jabłka pokroić w połówki i wstawić na 15 minut do piekarnika (200 stopni).
Krok 2
Następnie wrzucić jabłka do miski i zmiksować blenderem. Aby mus był trochę rzadszy można dolać soku jabłkowego. Dodać cynamon i jeszcze miksować.
Krok 3
Przelać do szklanki posypać gorzką czekoladą. Kiwi pokroić w kostkę i posypać mus. Udekorować według uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej