Mus z pieczonych jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z pieczonych jabłek

Autor: jestem dzikiem ale wygladam jak człowiek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

0.5 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać jabłka pokroić w połówki i wstawić na 15 minut do piekarnika (200 stopni).

Krok 2

Następnie wrzucić jabłka do miski i zmiksować blenderem. Aby mus był trochę rzadszy można dolać soku jabłkowego. Dodać cynamon i jeszcze miksować.

Krok 3

Przelać do szklanki posypać gorzką czekoladą. Kiwi pokroić w kostkę i posypać mus. Udekorować według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej