
Składniki
6 sztuk
0.5 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać jabłka pokroić w połówki i wstawić na 15 minut do piekarnika (200 stopni).
Krok 2
Następnie wrzucić jabłka do miski i zmiksować blenderem. Aby mus był trochę rzadszy można dolać soku jabłkowego. Dodać cynamon i jeszcze miksować.
Krok 3
Przelać do szklanki posypać gorzką czekoladą. Kiwi pokroić w kostkę i posypać mus. Udekorować według uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej