Mus z pieczonych jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z pieczonych jabłek

Autor: jestem dzikiem ale wygladam jak człowiek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

0.5 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać jabłka pokroić w połówki i wstawić na 15 minut do piekarnika (200 stopni).

Krok 2

Następnie wrzucić jabłka do miski i zmiksować blenderem. Aby mus był trochę rzadszy można dolać soku jabłkowego. Dodać cynamon i jeszcze miksować.

Krok 3

Przelać do szklanki posypać gorzką czekoladą. Kiwi pokroić w kostkę i posypać mus. Udekorować według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z pieczonych jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej