
Składniki
6 sztuk
0.5 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać jabłka pokroić w połówki i wstawić na 15 minut do piekarnika (200 stopni).
Krok 2
Następnie wrzucić jabłka do miski i zmiksować blenderem. Aby mus był trochę rzadszy można dolać soku jabłkowego. Dodać cynamon i jeszcze miksować.
Krok 3
Przelać do szklanki posypać gorzką czekoladą. Kiwi pokroić w kostkę i posypać mus. Udekorować według uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej