Krewetki korona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki korona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

0.5 pęczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki opłucz, usuń czarne jelito i osusz.

Krok 2

Wrzuć je do osolonego wrzątku lub lepiej - ugotuj na parze, aż będą miękkie.

Krok 3

Z 3 cytryn wyciśnij sok, dodaj oliwę oraz sól i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Ostatnią cytrynę pokrój w cienkie plastry i ułóż na brzegu półmiska.

Krok 5

Obok połóż posiekaną natkę pietruszki, a na środku ugotowane krewetki, które polej sosem cytrynowym. Podawaj z białym pieczywem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej