Krewetki korona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki korona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

0.5 pęczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki opłucz, usuń czarne jelito i osusz.

Krok 2

Wrzuć je do osolonego wrzątku lub lepiej - ugotuj na parze, aż będą miękkie.

Krok 3

Z 3 cytryn wyciśnij sok, dodaj oliwę oraz sól i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Ostatnią cytrynę pokrój w cienkie plastry i ułóż na brzegu półmiska.

Krok 5

Obok połóż posiekaną natkę pietruszki, a na środku ugotowane krewetki, które polej sosem cytrynowym. Podawaj z białym pieczywem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki korona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej