Bakłażan nadziewany mięsem mielonym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baklazan nadziewany

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Baklazan gotujemy na pol twardo nastepnie wybieramy miazsz

Krok 2

mieso mielone z przyprawami smazymy i mieszamy z miazszem baklazana

Krok 3

papryke kroimy w drobniutka kostke i bdodajemy do miesa dobrze wyrabiamy z bulka tarta i zsiekana zielona pietruszka

Krok 4

wydrazone baklazany nadziewamy farszem posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku przez okolo 30 minut ,podaje z ziemniakami z wody lub chlebem jak kto lubi potrawa wciaga i jest pycha ja we Wloszech czesto jadlam i bardzo lubie polecam

kecze1

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej