
Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Baklazan gotujemy na pol twardo nastepnie wybieramy miazsz
Krok 2
mieso mielone z przyprawami smazymy i mieszamy z miazszem baklazana
Krok 3
papryke kroimy w drobniutka kostke i bdodajemy do miesa dobrze wyrabiamy z bulka tarta i zsiekana zielona pietruszka
Krok 4
wydrazone baklazany nadziewamy farszem posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku przez okolo 30 minut ,podaje z ziemniakami z wody lub chlebem jak kto lubi potrawa wciaga i jest pycha ja we Wloszech czesto jadlam i bardzo lubie polecam

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej