Bakłażan nadziewany mięsem mielonym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baklazan nadziewany

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Baklazan gotujemy na pol twardo nastepnie wybieramy miazsz

Krok 2

mieso mielone z przyprawami smazymy i mieszamy z miazszem baklazana

Krok 3

papryke kroimy w drobniutka kostke i bdodajemy do miesa dobrze wyrabiamy z bulka tarta i zsiekana zielona pietruszka

Krok 4

wydrazone baklazany nadziewamy farszem posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku przez okolo 30 minut ,podaje z ziemniakami z wody lub chlebem jak kto lubi potrawa wciaga i jest pycha ja we Wloszech czesto jadlam i bardzo lubie polecam

kecze1

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej