Bakłażan nadziewany mięsem mielonym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baklazan nadziewany

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Baklazan gotujemy na pol twardo nastepnie wybieramy miazsz

Krok 2

mieso mielone z przyprawami smazymy i mieszamy z miazszem baklazana

Krok 3

papryke kroimy w drobniutka kostke i bdodajemy do miesa dobrze wyrabiamy z bulka tarta i zsiekana zielona pietruszka

Krok 4

wydrazone baklazany nadziewamy farszem posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku przez okolo 30 minut ,podaje z ziemniakami z wody lub chlebem jak kto lubi potrawa wciaga i jest pycha ja we Wloszech czesto jadlam i bardzo lubie polecam

kecze1

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej