Bakłażan nadziewany mięsem mielonym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baklazan nadziewany

Autor: kecze1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Baklazan gotujemy na pol twardo nastepnie wybieramy miazsz

Krok 2

mieso mielone z przyprawami smazymy i mieszamy z miazszem baklazana

Krok 3

papryke kroimy w drobniutka kostke i bdodajemy do miesa dobrze wyrabiamy z bulka tarta i zsiekana zielona pietruszka

Krok 4

wydrazone baklazany nadziewamy farszem posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku przez okolo 30 minut ,podaje z ziemniakami z wody lub chlebem jak kto lubi potrawa wciaga i jest pycha ja we Wloszech czesto jadlam i bardzo lubie polecam

kecze1

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baklazan nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej