Musztardowe pałki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Musztardowe pałki z kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać i osuszyć. Natrzeć dokładnie musztardą i zawartością saszetki Fixem Soczysty kurczak po cygańsku Knorr. Pałki włożyć do woreczka. Związać i piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza ok. godziny.

Krok 2

Pod koniec pieczenia przeciąć folię, aby skórka stała się chrupiąca. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej