Musztardowe pałki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Musztardowe pałki z kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać i osuszyć. Natrzeć dokładnie musztardą i zawartością saszetki Fixem Soczysty kurczak po cygańsku Knorr. Pałki włożyć do woreczka. Związać i piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza ok. godziny.

Krok 2

Pod koniec pieczenia przeciąć folię, aby skórka stała się chrupiąca. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Duszony szponder wołowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej