Musztardowe pałki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Musztardowe pałki z kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać i osuszyć. Natrzeć dokładnie musztardą i zawartością saszetki Fixem Soczysty kurczak po cygańsku Knorr. Pałki włożyć do woreczka. Związać i piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza ok. godziny.

Krok 2

Pod koniec pieczenia przeciąć folię, aby skórka stała się chrupiąca. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej