Musztardowe pałki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Musztardowe pałki z kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać i osuszyć. Natrzeć dokładnie musztardą i zawartością saszetki Fixem Soczysty kurczak po cygańsku Knorr. Pałki włożyć do woreczka. Związać i piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza ok. godziny.

Krok 2

Pod koniec pieczenia przeciąć folię, aby skórka stała się chrupiąca. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka pieczone z ryżem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej