
Składniki
8 sztuk
4 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukać i osuszyć. Natrzeć dokładnie musztardą i zawartością saszetki Fixem Soczysty kurczak po cygańsku Knorr. Pałki włożyć do woreczka. Związać i piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza ok. godziny.
Krok 2
Pod koniec pieczenia przeciąć folię, aby skórka stała się chrupiąca. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej