Musztardowe pałki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Musztardowe pałki z kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać i osuszyć. Natrzeć dokładnie musztardą i zawartością saszetki Fixem Soczysty kurczak po cygańsku Knorr. Pałki włożyć do woreczka. Związać i piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza ok. godziny.

Krok 2

Pod koniec pieczenia przeciąć folię, aby skórka stała się chrupiąca. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Musztardowe pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej