Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szczypty

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę drobiową dzielimy na mniejsze kawałki, oczyszczamy z błon. dodajemy 1 łyżkę musztardy, dokładnie mieszamy i wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki, dodajemy rozkruszone mini kostki pietruszkę i czosnek, dusimy na łyżce oleju, delikatnie doprawiamy solą ziołową i świeżo mielonym zielonym pieprzem, mieszamy, przykrywamy i dusimy około 5 minut

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - Krok 2

Krok 3

Następnie dodajemy wątróbkę, starte na dużych oczkach marchewkę i cukinię, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Przekładamy na talerz, podajemy z gotowanymi kartoflami.

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej