
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
2 szczypty
10 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę drobiową dzielimy na mniejsze kawałki, oczyszczamy z błon. dodajemy 1 łyżkę musztardy, dokładnie mieszamy i wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.

Krok 2
Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki, dodajemy rozkruszone mini kostki pietruszkę i czosnek, dusimy na łyżce oleju, delikatnie doprawiamy solą ziołową i świeżo mielonym zielonym pieprzem, mieszamy, przykrywamy i dusimy około 5 minut

Krok 3
Następnie dodajemy wątróbkę, starte na dużych oczkach marchewkę i cukinię, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Przekładamy na talerz, podajemy z gotowanymi kartoflami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































