Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

2 szczypty

10 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę drobiową dzielimy na mniejsze kawałki, oczyszczamy z błon. dodajemy 1 łyżkę musztardy, dokładnie mieszamy i wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki, dodajemy rozkruszone mini kostki pietruszkę i czosnek, dusimy na łyżce oleju, delikatnie doprawiamy solą ziołową i świeżo mielonym zielonym pieprzem, mieszamy, przykrywamy i dusimy około 5 minut

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - Krok 2

Krok 3

Następnie dodajemy wątróbkę, starte na dużych oczkach marchewkę i cukinię, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Przekładamy na talerz, podajemy z gotowanymi kartoflami.

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej