Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

2 szczypty

10 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę drobiową dzielimy na mniejsze kawałki, oczyszczamy z błon. dodajemy 1 łyżkę musztardy, dokładnie mieszamy i wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki, dodajemy rozkruszone mini kostki pietruszkę i czosnek, dusimy na łyżce oleju, delikatnie doprawiamy solą ziołową i świeżo mielonym zielonym pieprzem, mieszamy, przykrywamy i dusimy około 5 minut

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - Krok 2

Krok 3

Następnie dodajemy wątróbkę, starte na dużych oczkach marchewkę i cukinię, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Przekładamy na talerz, podajemy z gotowanymi kartoflami.

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Raki z karpiem po sudecku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej