Nadziewane pstrągi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane pstrągi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

4 plastry

1 pęczek

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu na chrupko.

Krok 2

Cytrynę obierz, pokrój w drobne kawałki, dodaj posiekaną natkę pietruszki i bekon.

Krok 3

Pstrągi wypatrosz i oczyść.

Krok 4

Przygotowany farsz dopraw i nadziej nim ryby.

Krok 5

Zepnij wykałaczkami, nasmaruj ryby oliwą, oprósz przyprawami.

Krok 6

Grilluj przez 20 minut z każdej strony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej