Nadziewane pstrągi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane pstrągi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

4 plastry

1 pęczek

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu na chrupko.

Krok 2

Cytrynę obierz, pokrój w drobne kawałki, dodaj posiekaną natkę pietruszki i bekon.

Krok 3

Pstrągi wypatrosz i oczyść.

Krok 4

Przygotowany farsz dopraw i nadziej nim ryby.

Krok 5

Zepnij wykałaczkami, nasmaruj ryby oliwą, oprósz przyprawami.

Krok 6

Grilluj przez 20 minut z każdej strony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane pstrągi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto z masą kokosową
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej