
Składniki
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
4 plastry
1 pęczek
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu na chrupko.
Krok 2
Cytrynę obierz, pokrój w drobne kawałki, dodaj posiekaną natkę pietruszki i bekon.
Krok 3
Pstrągi wypatrosz i oczyść.
Krok 4
Przygotowany farsz dopraw i nadziej nim ryby.
Krok 5
Zepnij wykałaczkami, nasmaruj ryby oliwą, oprósz przyprawami.
Krok 6
Grilluj przez 20 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej