
Składniki
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
4 plastry
1 pęczek
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu na chrupko.
Krok 2
Cytrynę obierz, pokrój w drobne kawałki, dodaj posiekaną natkę pietruszki i bekon.
Krok 3
Pstrągi wypatrosz i oczyść.
Krok 4
Przygotowany farsz dopraw i nadziej nim ryby.
Krok 5
Zepnij wykałaczkami, nasmaruj ryby oliwą, oprósz przyprawami.
Krok 6
Grilluj przez 20 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej