Składniki
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
4 plastry
1 pęczek
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu na chrupko.
Krok 2
Cytrynę obierz, pokrój w drobne kawałki, dodaj posiekaną natkę pietruszki i bekon.
Krok 3
Pstrągi wypatrosz i oczyść.
Krok 4
Przygotowany farsz dopraw i nadziej nim ryby.
Krok 5
Zepnij wykałaczkami, nasmaruj ryby oliwą, oprósz przyprawami.
Krok 6
Grilluj przez 20 minut z każdej strony.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej