
Składniki
ciasto:
1 szklanka
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 łyżki
farsz:
250 gramów
250 gramów
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski przesiej mąkę, wbij jaja, dodaj olej, wodę i mleko. Połączone składniki wymieszaj na gładką masę.
Krok 2
Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z 1 łyżeczką oleju.
Krok 3
Na patelni z rozgrzanym masłem obsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek, do momentu aż się zeszkli, po czym dodaj posiekany szpinak i przyprawę w mini kostkach smażona cebula i dopraw pieprzem, smaż ok. 2 min. Odstaw do wystygnięcia, po czym połącz z serem ricotta.
Krok 4
Na usmażone naleśniki nałóż farsz i złóż je na pół, po czym powtórz czynność jeszcze raz, aż powstanie trójkąt. Gotowe naleśniki podsmaż na patelni na złoty kolor.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej