Napój z limonki i trawy cytrynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Napój z limonki i trawy cytrynowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brzegi szklanek zamoczyć w białku a potem w cukrze pudrze.

Krok 2

Każdą limonkę podzielić na części. Części pokroić razem z trawą cytrynową.

Krok 3

Razem z cukrem umieścić w blenderze, dodać wodę i zmiksować.

Krok 4

Napój przelać przez sitko do szklanek i zalać do pełna wodą sodową. Do każdej szklanki włożyć kostkę lodu i plasterek limonki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej