Napój z limonki i trawy cytrynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Napój z limonki i trawy cytrynowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brzegi szklanek zamoczyć w białku a potem w cukrze pudrze.

Krok 2

Każdą limonkę podzielić na części. Części pokroić razem z trawą cytrynową.

Krok 3

Razem z cukrem umieścić w blenderze, dodać wodę i zmiksować.

Krok 4

Napój przelać przez sitko do szklanek i zalać do pełna wodą sodową. Do każdej szklanki włożyć kostkę lodu i plasterek limonki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Napój z limonki i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Śledzie w sosie tzatziki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej