
Składniki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brzegi szklanek zamoczyć w białku a potem w cukrze pudrze.
Krok 2
Każdą limonkę podzielić na części. Części pokroić razem z trawą cytrynową.
Krok 3
Razem z cukrem umieścić w blenderze, dodać wodę i zmiksować.
Krok 4
Napój przelać przez sitko do szklanek i zalać do pełna wodą sodową. Do każdej szklanki włożyć kostkę lodu i plasterek limonki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej