Okoń nilowy z papryką , porem i koprem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Okoń nilowy z papryką , porem i koprem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

0.5 szklanki

3 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

0.3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ryby rozmrozić i osuszyć .Wymieszać 1/3 szklanki oleju z wodą , przyprawą do ryb , miodem . Wylać marynatę na ułożone w pojemniku filety okonia i odstawić do lodówki na 1 godziną .

Krok 2

Rybę wyjąć z marynaty i osuszyć . Posypać mąką i smażyć na złoto .

Krok 3

Paprykę drobno pokroić po usunięciu pestek .Na drugiej patelni rozpuścić masło i obsmażyć na nim paprykę i por posypując szczyptą mielonej słodkiej papryki i Delikatu . Dodać pokrojony koper .Wymieszać . Usmażoną rybę podawać obłożoną usmażoną papryką z porem i koprem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej