
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
0.5 szklanki
3 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
0.3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety ryby rozmrozić i osuszyć .Wymieszać 1/3 szklanki oleju z wodą , przyprawą do ryb , miodem . Wylać marynatę na ułożone w pojemniku filety okonia i odstawić do lodówki na 1 godziną .
Krok 2
Rybę wyjąć z marynaty i osuszyć . Posypać mąką i smażyć na złoto .
Krok 3
Paprykę drobno pokroić po usunięciu pestek .Na drugiej patelni rozpuścić masło i obsmażyć na nim paprykę i por posypując szczyptą mielonej słodkiej papryki i Delikatu . Dodać pokrojony koper .Wymieszać . Usmażoną rybę podawać obłożoną usmażoną papryką z porem i koprem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej