Omlet z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, mleka, mąki, soli i cukru wyrób ciasto.

Krok 2

Jabłka obierz i pokrój w plastry i dodaj do ciasta.

Krok 3

Omlet usmaż na patelni. Posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej