Omlet z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, mleka, mąki, soli i cukru wyrób ciasto.

Krok 2

Jabłka obierz i pokrój w plastry i dodaj do ciasta.

Krok 3

Omlet usmaż na patelni. Posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej