
Składniki
null
null
1 szklanka
2 sztuki
150 gramów
2 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z jajek, mleka, mąki, soli i cukru wyrób ciasto.
Krok 2
Jabłka obierz i pokrój w plastry i dodaj do ciasta.
Krok 3
Omlet usmaż na patelni. Posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej