Opiekane wątróbki (drobiowe) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Opiekane wątróbki (drobiowe)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

3 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą wątróbkę dokładnie umyj i oczyść, a następnie podziel na 2 części.

Krok 2

Obierz cebule i pokrój je w piórka. Na patelni rozgrzej tłuszcz, zeszklij cebule i dopraw je Delikatem Knorr.

Krok 3

Rozgrzej oliwę i usmaż na niej wątróbki. Dodaj przygotowane cebule, dopraw całość pieprzem i duś na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.Gotowe wątróbki posyp posiekaną natką i podawaj z pieczywem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Łosoś z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej