Opiekane wątróbki (drobiowe) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Opiekane wątróbki (drobiowe)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą wątróbkę dokładnie umyj i oczyść, a następnie podziel na 2 części.

Krok 2

Obierz cebule i pokrój je w piórka. Na patelni rozgrzej tłuszcz, zeszklij cebule i dopraw je Delikatem Knorr.

Krok 3

Rozgrzej oliwę i usmaż na niej wątróbki. Dodaj przygotowane cebule, dopraw całość pieprzem i duś na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.Gotowe wątróbki posyp posiekaną natką i podawaj z pieczywem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Roladki po bolońsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej