Opiekane wątróbki (drobiowe)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą wątróbkę dokładnie umyj i oczyść, a następnie podziel na 2 części.

Krok 2

Obierz cebule i pokrój je w piórka. Na patelni rozgrzej tłuszcz, zeszklij cebule i dopraw je Delikatem Knorr.

Krok 3

Rozgrzej oliwę i usmaż na niej wątróbki. Dodaj przygotowane cebule, dopraw całość pieprzem i duś na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.Gotowe wątróbki posyp posiekaną natką i podawaj z pieczywem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
26 osób ogląda przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej