Opiekane wątróbki (drobiowe) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Opiekane wątróbki (drobiowe)

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

3 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą wątróbkę dokładnie umyj i oczyść, a następnie podziel na 2 części.

Krok 2

Obierz cebule i pokrój je w piórka. Na patelni rozgrzej tłuszcz, zeszklij cebule i dopraw je Delikatem Knorr.

Krok 3

Rozgrzej oliwę i usmaż na niej wątróbki. Dodaj przygotowane cebule, dopraw całość pieprzem i duś na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.Gotowe wątróbki posyp posiekaną natką i podawaj z pieczywem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Opiekane wątróbki (drobiowe) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bezglutenowy miodownik
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

trudne

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej