Oponki serowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

50 dekagramów

2 łyżeczki

20 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zemleć.

Krok 2

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojoną Kasię, składniki posiekać.

Krok 3

Wsypać cukier i cukier waniliowy. Dodać jajka i ser. Wyrobić.

Krok 4

Ciasto rozwałkować, szklanką wykroić placuszki.

Krok 5

W każdym wyciąć dziurkę (np. kieliszkiem).

Krok 6

Krążki wrzucać do gorącego oleju, opiec z dwóch stron.

Krok 7

Wyciągnąć kiedy będą złociste.

Krok 8

Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem - wg własnego gustu. Smacznego!

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oponki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej