Orzeźwiający napój z arbuzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiający napój z arbuzem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza obierz, pokrój w kostkę. Pomarańcze i Limonkę sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i usuń białe błonki.

Krok 2

Podziel na cząstki, a te przetnij jeszcze na połówki.

Krok 3

Truskawki umyj, odszypułkuj.

Krok 4

Wszystkie Owoce zmiksuj, do momentu uzyskania jednolitego, zawiesistego soku.

Krok 5

Przelej orzeźwiający napój do dzbanka i podawaj razem z lodem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
American cheesecake
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej