
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza obierz, pokrój w kostkę. Pomarańcze i Limonkę sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i usuń białe błonki.
Krok 2
Podziel na cząstki, a te przetnij jeszcze na połówki.
Krok 3
Truskawki umyj, odszypułkuj.
Krok 4
Wszystkie Owoce zmiksuj, do momentu uzyskania jednolitego, zawiesistego soku.
Krok 5
Przelej orzeźwiający napój do dzbanka i podawaj razem z lodem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej