Orzeźwiający napój z arbuzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiający napój z arbuzem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza obierz, pokrój w kostkę. Pomarańcze i Limonkę sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i usuń białe błonki.

Krok 2

Podziel na cząstki, a te przetnij jeszcze na połówki.

Krok 3

Truskawki umyj, odszypułkuj.

Krok 4

Wszystkie Owoce zmiksuj, do momentu uzyskania jednolitego, zawiesistego soku.

Krok 5

Przelej orzeźwiający napój do dzbanka i podawaj razem z lodem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiający napój z arbuzem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej