
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza obierz, pokrój w kostkę. Pomarańcze i Limonkę sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i usuń białe błonki.
Krok 2
Podziel na cząstki, a te przetnij jeszcze na połówki.
Krok 3
Truskawki umyj, odszypułkuj.
Krok 4
Wszystkie Owoce zmiksuj, do momentu uzyskania jednolitego, zawiesistego soku.
Krok 5
Przelej orzeźwiający napój do dzbanka i podawaj razem z lodem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























