
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza obierz, pokrój w kostkę. Pomarańcze i Limonkę sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i usuń białe błonki.
Krok 2
Podziel na cząstki, a te przetnij jeszcze na połówki.
Krok 3
Truskawki umyj, odszypułkuj.
Krok 4
Wszystkie Owoce zmiksuj, do momentu uzyskania jednolitego, zawiesistego soku.
Krok 5
Przelej orzeźwiający napój do dzbanka i podawaj razem z lodem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej