Ośmiornica po galicyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ośmiornica po galicyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ośmiornicę ugotuj w wodzie.

Krok 2

Kiedy będzie miękka ułóż ją na liściach sałaty.

Krok 3

Dopraw oliwą, pimento oraz wędzoną papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej