Ośmiornica po galicyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ośmiornica po galicyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ośmiornicę ugotuj w wodzie.

Krok 2

Kiedy będzie miękka ułóż ją na liściach sałaty.

Krok 3

Dopraw oliwą, pimento oraz wędzoną papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ośmiornica po galicyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej