
Składniki
7 sztuk
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
1 szczypta
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Chili przekrój na połowy, usuń nasiona i posiekaj z cebulą.
Krok 3
Wszystkie rozdrobnione składniki podsmaż przez 5 minut.
Krok 4
Dodaj gałkę muszkatołową, sproszkowaną paprykę i po minucie smażenia dolej bulion warzywny.
Krok 5
Kiedy bulion zacznie się gotować, pobierz z garnka pół kubka gorącego wywaru i bardzo dokładnie wymieszaj z nim jogurt. Następnie zawartość kubka wlej do zupy.
Krok 6
Kartoflankę trzymamy na wolnym ogniu do czasu, gdy się zagotuje, po czym doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej