Ostra kartoflanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra kartoflanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 szczypta

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Chili przekrój na połowy, usuń nasiona i posiekaj z cebulą.

Krok 3

Wszystkie rozdrobnione składniki podsmaż przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj gałkę muszkatołową, sproszkowaną paprykę i po minucie smażenia dolej bulion warzywny.

Krok 5

Kiedy bulion zacznie się gotować, pobierz z garnka pół kubka gorącego wywaru i bardzo dokładnie wymieszaj z nim jogurt. Następnie zawartość kubka wlej do zupy.

Krok 6

Kartoflankę trzymamy na wolnym ogniu do czasu, gdy się zagotuje, po czym doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Żeberka w kapuście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej