Ostra kartoflanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra kartoflanka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

1 szczypta

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Chili przekrój na połowy, usuń nasiona i posiekaj z cebulą.

Krok 3

Wszystkie rozdrobnione składniki podsmaż przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj gałkę muszkatołową, sproszkowaną paprykę i po minucie smażenia dolej bulion warzywny.

Krok 5

Kiedy bulion zacznie się gotować, pobierz z garnka pół kubka gorącego wywaru i bardzo dokładnie wymieszaj z nim jogurt. Następnie zawartość kubka wlej do zupy.

Krok 6

Kartoflankę trzymamy na wolnym ogniu do czasu, gdy się zagotuje, po czym doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra kartoflanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej