
Składniki
7 sztuk
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
1 szczypta
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Chili przekrój na połowy, usuń nasiona i posiekaj z cebulą.
Krok 3
Wszystkie rozdrobnione składniki podsmaż przez 5 minut.
Krok 4
Dodaj gałkę muszkatołową, sproszkowaną paprykę i po minucie smażenia dolej bulion warzywny.
Krok 5
Kiedy bulion zacznie się gotować, pobierz z garnka pół kubka gorącego wywaru i bardzo dokładnie wymieszaj z nim jogurt. Następnie zawartość kubka wlej do zupy.
Krok 6
Kartoflankę trzymamy na wolnym ogniu do czasu, gdy się zagotuje, po czym doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej