Owocowy serniczek na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.75 szklanki

400 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance zimnej wody, dodać żelatynę, dobrze rozmieszać i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia.

Krok 2

Ostudzić.

Krok 3

Tortownicę (24cm) wyłożyć herbatnikami.

Krok 4

Ser zmiksować z cukrem pudrem i śmietaną, dodać ostudzoną galaretkę.

Krok 5

Wstawić na chwilkę do lodówki, by masa zaczęła delikatnie tężeć.

Krok 6

Przelać do tortownicy.

Krok 7

Gdy ser stężeje ozdobić wierzch owocami i zalać drugą galaretką (rozpuszczoną w 300ml wody). SMACZNEGO !!! W innej wersji serniczka można pokroić owoce w małe kawałeczki i dodać też do masy serowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej