Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

4 łyżki

4 sztuki

1.5 sztuki

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Owoce umyj, osusz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - Krok 1

Krok 2

Jogurt wlej do miseczki, dodaj pokrojoną gruszkę, mandarynkę, płatki owsiane, po czym wszystko lekko wymieszaj.

Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - Krok 2

Krok 3

Sporządzony jogurt posyp z wierzchu płatkami migdałów.

Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, tiaminy, ryboflawiny, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynkąOwsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką

Odpowiednie śniadanie to takie, które doda Ci sił na początek dnia, a jednocześnie nie obciąży żołądka. Znakomitym rozwiązaniem jest owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką oraz mandarynką. Zafunduj sobie i swojej rodzinie zdrowy oraz pyszny start od samego rana.

Dla kogo?

Ta owsianka z jogurtem naturalnym to idealne śniadanie dla wielbicieli posiłków z dodatkiem owoców, którzy dbają o zbilansowaną dietę i prawidłowe stężenie cholesterolu.

Na zdrowie!

Owies stanowi jeden z najzdrowszych gatunków zbóż. Charakteryzuje się on wyższą wartością odżywczą i energetyczną w porównaniu z innymi ziarnami. Wyroby owsiane, w tym także płatki, to źródło cennego błonnika, którego składnikiem są beta-glukany, czyli substancje pomagające kontrolować prawidłowe stężenie cholesterolu.. Tak skomponowany posiłek dostarczy Ci energii (340 kcal, czyli 22,8% RWS) na dobry początek dnia.

Czy wiesz, że?

Migdały błędnie określa się orzechami. Produkt stanowi bowiem nasiona drzewa migdałowca zwyczajnego. Dzielimy je na migdały słodkie oraz migdały gorzkie. Te pierwsze są bardziej popularne i nadają się do jedzenia solo, ale też są wykorzystywane do rozmaitych przetworów. Gorzka odmiana jest stosowana przede wszystkim do produkcji oleju migdałowego.