Pączki twarożkowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

25 dekagramów

1 opakowanie

1 słoik

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serek homogenizowany wymieszać z całymi jajkami na jednolitą masę, dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać.

Krok 2

Kłaść małą łyżeczką porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz tak, by w nim pływały.

Krok 3

Po usmażeniu osączyć i strzykawką (co używa się do zastrzyków) napełniać dżemem.

Krok 4

Można posypać cukrem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej