Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler

Autor: Kucharka :P

ratingratingratingratingrating

9

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

236 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 kilogram

250 mililitrów

250 gramów

150 gramów

300 mililitrów

200 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozetrzyj drożdże z dwiema łyżeczkami cukru i zalej lekko podgrzanym mlekiem. Kiedy się rozpuszczą, połącz je z utartymi z cukrem żółtkami i rozpuszczonym ostudzonym masłem. Mieszając, wsypuj przesianą przez sito mąkę, aż do uzyskania gęstej konsystencji.

Krok 2

Oprószone mąką ciasto przełóż na stolnice i uformuj kulki. Łyżką nakładaj do nich marmoladę i zawijaj pod spód. Ułóż na wysmarowanej masłem blasze, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Po 15 min. przebij pączki szpikulcem i odłóż na kolejne 15 min.

Krok 3

Smaż w czystym smalcu (lub oleju) , przewracając od czasu do czasu, aż do uzyskania brązowego koloru. Cukier puder połącz z wodą i roztrzep do uzyskania gęstego lukru. Maczaj w nim lekko ostudzone paczki. Możesz je posypać skórką z pomarańczy. Smacznego życzę :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej