Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler

Autor: Kucharka :P

ratingratingratingratingrating

10

15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

239 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

150 gramów

250 mililitrów

1 kilogram

250 gramów

80 gramów

200 gramów

300 mililitrów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozetrzyj drożdże z dwiema łyżeczkami cukru i zalej lekko podgrzanym mlekiem. Kiedy się rozpuszczą, połącz je z utartymi z cukrem żółtkami i rozpuszczonym ostudzonym masłem. Mieszając, wsypuj przesianą przez sito mąkę, aż do uzyskania gęstej konsystencji.

Krok 2

Oprószone mąką ciasto przełóż na stolnice i uformuj kulki. Łyżką nakładaj do nich marmoladę i zawijaj pod spód. Ułóż na wysmarowanej masłem blasze, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Po 15 min. przebij pączki szpikulcem i odłóż na kolejne 15 min.

Krok 3

Smaż w czystym smalcu (lub oleju) , przewracając od czasu do czasu, aż do uzyskania brązowego koloru. Cukier puder połącz z wodą i roztrzep do uzyskania gęstego lukru. Maczaj w nim lekko ostudzone paczki. Możesz je posypać skórką z pomarańczy. Smacznego życzę :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paczki z różą według przepisu Magdy Gessler - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej