Smażone, aromatyczne pałeczki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka po umyciu i osuszeniu oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Mięso przesmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Połóż na blachę. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Corn Dogi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pałki z kurczakaPałki z kurczaka

Pałki z kurczaka to proste danie, które przypadnie do gustu miłośnikom pieczonych mięs, zwłaszcza drobiu. Przygotowuje się je dość szybko, gdyż można kupić już porcjowanego w ten sposób kurczaka i następnie wystarczy go jedynie przyprawić, delikatnie podsmażyć oraz upiec. Potrawa jest bardzo uniwersalna. Sprawdzi się jako obiad, ciepła kolacja, a także lunch lub mięsna przekąska podczas przyjęcia. Tak przygotowany kurczak bardzo dobrze współgra z różnego rodzaju dodatkami. Podawaj go z pieczonymi lub gotowanymi warzywami – szczególnie dobrze komponują się z nim ziemniaki w formie puree lub pieczone oraz duszona marchewka z groszkiem. Pałki będą również świetnie smakować z sałatką ze świeżych warzyw, np. z sałaty lodowej, pomidorów świeżych i suszonych, oliwek, mozzarelli oraz czerwonej cebuli. Możesz do nich też serwować różnego rodzaju sosy, inspirując się tym samym kuchniami z różnych zakątków świata. Sos słodko-pikantny chili przywoła orientalne smaki kuchni chińskiej, salsa pomidorowa i guacamole nawiążą do dań meksykańskich, a sos tandoori z pomidorów, cebuli, papryki oraz korzennych przypraw będzie stanowił odniesienie do kuchni indyjskiej. Potrawa smakuje wyśmienicie także solo. Podczas przyjęć ułóż pałki z kurczaka na półmisku i udekoruj je cytryną oraz świeżym tymiankiem lub bazylią i grillowanymi pomidorami cherry. Nałóż na końcówki nóżek specjalne nakładki. Jak przygotować to danie? Zobacz nasz przepis!