Składniki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paski, posól i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju.
Krok 3
Mięso przełóż do dużego garnka, zalej wodą, dodaj cebulę i paprykę. Całość przypraw, zagotuj i dusić około 30 minut.
Krok 4
Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do mięsa i warzyw razem z koncentratem. Duś jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej