
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paski, posól i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju.
Krok 3
Mięso przełóż do dużego garnka, zalej wodą, dodaj cebulę i paprykę. Całość przypraw, zagotuj i dusić około 30 minut.
Krok 4
Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do mięsa i warzyw razem z koncentratem. Duś jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej