Paprykarz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykarz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski, posól i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju.

Krok 3

Mięso przełóż do dużego garnka, zalej wodą, dodaj cebulę i paprykę. Całość przypraw, zagotuj i dusić około 30 minut.

Krok 4

Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do mięsa i warzyw razem z koncentratem. Duś jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej