Paprykarz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykarz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski, posól i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju.

Krok 3

Mięso przełóż do dużego garnka, zalej wodą, dodaj cebulę i paprykę. Całość przypraw, zagotuj i dusić około 30 minut.

Krok 4

Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do mięsa i warzyw razem z koncentratem. Duś jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykarz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej