
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paski, posól i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju.
Krok 3
Mięso przełóż do dużego garnka, zalej wodą, dodaj cebulę i paprykę. Całość przypraw, zagotuj i dusić około 30 minut.
Krok 4
Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do mięsa i warzyw razem z koncentratem. Duś jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej