PRZEPISY.PL

Paprykarz

Autor: pasibrzuch
  • 45
  • 5
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • majeranek1 szczypta
  • olej2 łyżki
  • kminek1 szczypta
  • pieprz1 szczypta
  • śmietana1 szklanka
  • sól1 szczypta
  • mąka1 łyżka
  • bazylia1 szczypta
  • słodka papryka1 szczypta
  • łopatka wieprzowa1 kg
  • koncentrat pomidorowy mały1 opak
  • Krok 1

    Mięso pokrój w cienkie paski, posól i odstaw w chłodne miejsce.
  • Krok 2

    Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju.
  • Krok 3

    Mięso przełóż do dużego garnka, zalej wodą, dodaj cebulę i paprykę. Całość przypraw, zagotuj i dusić około 30 minut.
  • Krok 4

    Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do mięsa i warzyw razem z koncentratem. Duś jeszcze 10 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

2528
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
87
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
10
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
164
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe