Parówki z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki z rodzynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

null

null

2 łyżki

2 łyżki

1.5 szklanki

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki bez skórki pokrój na małe kawałki, zalej bulionem Knorr i zagotuj.

Krok 2

Sparz i osusz rodzynki, podsmaż na oleju, wrzuć do parówek.

Krok 3

Z pozostałego ze smażenia oleju i mąki zrób zasmażkę. Dodaj do parówek.

Krok 4

Zagotuj, przypraw cukrem, pieprzem, dodaj przecier i keczup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej