
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
null
null
2 łyżki
2 łyżki
1.5 szklanki
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki bez skórki pokrój na małe kawałki, zalej bulionem Knorr i zagotuj.
Krok 2
Sparz i osusz rodzynki, podsmaż na oleju, wrzuć do parówek.
Krok 3
Z pozostałego ze smażenia oleju i mąki zrób zasmażkę. Dodaj do parówek.
Krok 4
Zagotuj, przypraw cukrem, pieprzem, dodaj przecier i keczup.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej