
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
null
null
2 łyżki
2 łyżki
1.5 szklanki
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki bez skórki pokrój na małe kawałki, zalej bulionem Knorr i zagotuj.
Krok 2
Sparz i osusz rodzynki, podsmaż na oleju, wrzuć do parówek.
Krok 3
Z pozostałego ze smażenia oleju i mąki zrób zasmażkę. Dodaj do parówek.
Krok 4
Zagotuj, przypraw cukrem, pieprzem, dodaj przecier i keczup.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej