Parówki z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki z rodzynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

null

null

2 łyżki

2 łyżki

1.5 szklanki

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki bez skórki pokrój na małe kawałki, zalej bulionem Knorr i zagotuj.

Krok 2

Sparz i osusz rodzynki, podsmaż na oleju, wrzuć do parówek.

Krok 3

Z pozostałego ze smażenia oleju i mąki zrób zasmażkę. Dodaj do parówek.

Krok 4

Zagotuj, przypraw cukrem, pieprzem, dodaj przecier i keczup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej