Parówki z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki z rodzynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

null

null

2 łyżki

2 łyżki

1.5 szklanki

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki bez skórki pokrój na małe kawałki, zalej bulionem Knorr i zagotuj.

Krok 2

Sparz i osusz rodzynki, podsmaż na oleju, wrzuć do parówek.

Krok 3

Z pozostałego ze smażenia oleju i mąki zrób zasmażkę. Dodaj do parówek.

Krok 4

Zagotuj, przypraw cukrem, pieprzem, dodaj przecier i keczup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Haładziec
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej