Pasta z camemberta z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z camemberta z migdałami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Camemberta obierz ze skórki, a następnie utrzyj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 2

Zmiksuj z masłem i połową posiekanych migdałów.

Krok 3

Resztę migdałów upraż na patelni.

Krok 4

Pastę przełóż do salaterki i posyp migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z camemberta z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z camemberta z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z camemberta z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z camemberta z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z camemberta z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z camemberta z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z camemberta z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z camemberta z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej