
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Camemberta obierz ze skórki, a następnie utrzyj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 2
Zmiksuj z masłem i połową posiekanych migdałów.
Krok 3
Resztę migdałów upraż na patelni.
Krok 4
Pastę przełóż do salaterki i posyp migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej