Składniki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Camemberta obierz ze skórki, a następnie utrzyj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 2
Zmiksuj z masłem i połową posiekanych migdałów.
Krok 3
Resztę migdałów upraż na patelni.
Krok 4
Pastę przełóż do salaterki i posyp migdałami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
7 osób ogląda przepis: 
Quesadilla z kurczakiem
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej