
Składniki
12 sztuk
4 sztuki
5 łyżek
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
250 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokrój w cienkie paseczki, przełóż do miski, skrop olejem i wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr. Roszponkę umyj i lekko osusz.
Krok 2
Majonez połącz z miodem, musztardą i cebulą Knorr aby powstał sos.
Krok 3
Kiełbaski podsmaż na oleju.
Krok 4
Bułki przekrój wzdłuż na pół, posmaruj sosem. Najpierw połóż po trzy kiełbaski, następnie czerwoną kapustę i roszponkę. Przykryj bułką i podawaj z dodatkowym sosem oddzielnie.

Dobra rada:
Zamiast bawarskich kiełbasek możesz użyć kiełbasek drobiowych lub wegetariańskich.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bawarski burger
Burgery zawładnęły kulinarnym światem. Z potrawy kojarzonej głównie z fast foodem stały się przysmakiem podawanym w najlepszych restauracjach. Nic nie stoi na przeszkodzie, by ten modny specjał przygotować we własnej kuchni. Tym razem z bardziej europejskim niż amerykańskim sznytem – oto przepis na bawarski burger.
Dla kogo?
Przepis uwielbiany przez kucharzy, którzy w kuchni stawiają na nieoczywiste połączenia. Burger bez porcji mielonego mięsa? W bawarskim stylu królują soczyste kiełbaski! Smaczne zamieszanie na talerzach jest zawsze mile widziane.
Na jaką okazję?
Bawarskim burgerem warto się pochwalić, więc zaproście przyjaciół na degustację. Popołudniowe i wieczorne spotkania w gronie najbliższych okażą się jeszcze przyjemniejsze. Niech każdy gość samodzielnie wybierze dodatki.
Czy wiesz, że?
Czerwonawy odcień modrej kapusty dodaje potrawom kolorytu. Przygotowując ją na ciepło, liście warto skropić octem lub sokiem z kwaśnych owoców. Dzięki temu zachowają apetyczną barwę.
Dla urozmaicenia:
Burgery bawarskie doskonale smakują z frytkami. Przygotujecie je tradycyjnie z ziemniaków, ale także z selera, buraka lub korzenia pietruszki.


































