PIANKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA ZE ŚLIWKAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

2 łyżki

350 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

350 mililitrów

3 opakowania

150 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleka ubić na pianę z cukrem - jeżeli ktoś woli mniej słodkie, można nie dodawać cukru.

Krok 2

Jabłka i gruszki rozprażyć w oddzielnych naczyniach z cukrem, przestudzić.

Krok 3

Masę mleczną podzielić na dwie części. Do jednej dodać jabłka, a do drugiej gruszki.

Krok 4

Żelatynę namoczyć i rozpuścić w 3/4 szklanki wody, podzielić na pół i pierwszą połowę dodać do masy jabłecznej.

Krok 5

Wlać do tortownicy i chwilę schłodzić. Następnie ułożyć warstwę biszkoptów. Gdy dobrze zastygnie wylać masę gruszkową z drugą połową żelatyny. Schłodzić.

Krok 6

Na masę gruszkową ułożyć śliwki i zalać tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIANKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA ZE ŚLIWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIANKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA ZE ŚLIWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIANKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA ZE ŚLIWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIANKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA ZE ŚLIWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIANKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA ZE ŚLIWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIANKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA ZE ŚLIWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIANKA JABŁKOWO-GRUSZKOWA ZE ŚLIWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej