
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
16 sztuk
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyszoruj pieczarki, odetnij nóżki i drobno je posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek rozetrzyj z solą.
Krok 2
Na patelni roztop masło* i podduś cebulę, posiekane nóżki pieczarek, czosnek i na końcu posiekaną natkę pietruszki, dodaj tartą bułkę.
Krok 3
Farsz starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, przestudź.
Krok 4
Kapelusze pieczarek nadziej farszem i zapiekaj w nagrzanym do 140 C piekarniku przez 20 minut. Podawaj na ciepło. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej