Pieczarki czosnkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki czosnkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

16 sztuk

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyszoruj pieczarki, odetnij nóżki i drobno je posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek rozetrzyj z solą.

Krok 2

Na patelni roztop masło* i podduś cebulę, posiekane nóżki pieczarek, czosnek i na końcu posiekaną natkę pietruszki, dodaj tartą bułkę.

Krok 3

Farsz starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, przestudź.

Krok 4

Kapelusze pieczarek nadziej farszem i zapiekaj w nagrzanym do 140 C piekarniku przez 20 minut. Podawaj na ciepło. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bigos staropolski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej