Pieczarki czosnkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki czosnkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

16 sztuk

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyszoruj pieczarki, odetnij nóżki i drobno je posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek rozetrzyj z solą.

Krok 2

Na patelni roztop masło* i podduś cebulę, posiekane nóżki pieczarek, czosnek i na końcu posiekaną natkę pietruszki, dodaj tartą bułkę.

Krok 3

Farsz starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, przestudź.

Krok 4

Kapelusze pieczarek nadziej farszem i zapiekaj w nagrzanym do 140 C piekarniku przez 20 minut. Podawaj na ciepło. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej