Pieczarki czosnkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki czosnkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

16 sztuk

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyszoruj pieczarki, odetnij nóżki i drobno je posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek rozetrzyj z solą.

Krok 2

Na patelni roztop masło* i podduś cebulę, posiekane nóżki pieczarek, czosnek i na końcu posiekaną natkę pietruszki, dodaj tartą bułkę.

Krok 3

Farsz starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, przestudź.

Krok 4

Kapelusze pieczarek nadziej farszem i zapiekaj w nagrzanym do 140 C piekarniku przez 20 minut. Podawaj na ciepło. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej