Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
1 litr
4 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry ułoż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Dodaj chrzan.
Krok 4
Gotowym sosem zalej mięso. Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 2
Mleko zagotuj i powoli wsypuj zasmażkę cały czas mieszając. zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej