Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

1 litr

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry ułoż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Dodaj chrzan.

Krok 4

Gotowym sosem zalej mięso. Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Krok 2

Mleko zagotuj i powoli wsypuj zasmażkę cały czas mieszając. zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej