Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 litr

4 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry ułoż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Dodaj chrzan.

Krok 4

Gotowym sosem zalej mięso. Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Krok 2

Mleko zagotuj i powoli wsypuj zasmażkę cały czas mieszając. zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej