Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 litr

4 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry ułoż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Dodaj chrzan.

Krok 4

Gotowym sosem zalej mięso. Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Krok 2

Mleko zagotuj i powoli wsypuj zasmażkę cały czas mieszając. zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wodzionka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej