Pieczone dzwonki łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone dzwonki łososia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia oprósz przyprawą Knorr i posiekana bazylią. Wstaw do lodówki na pół godziny.

Krok 2

Masło utrzyj z czosnkiem. 1/4 utartego masła nałóż na każdy kawałek łososia.

Krok 3

Każdy kawałek ryby zawijaj w folię aluminiową i piecz 30 minut w 220stopniach.

Krok 4

Posiekane pieczarki i cebulę podsmaż na patelni. Pieczarki z cebulą nałoż na kawałki upieczonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej