Pieczone dzwonki łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone dzwonki łososia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia oprósz przyprawą Knorr i posiekana bazylią. Wstaw do lodówki na pół godziny.

Krok 2

Masło utrzyj z czosnkiem. 1/4 utartego masła nałóż na każdy kawałek łososia.

Krok 3

Każdy kawałek ryby zawijaj w folię aluminiową i piecz 30 minut w 220stopniach.

Krok 4

Posiekane pieczarki i cebulę podsmaż na patelni. Pieczarki z cebulą nałoż na kawałki upieczonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej