Pieczone dzwonki łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone dzwonki łososia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia oprósz przyprawą Knorr i posiekana bazylią. Wstaw do lodówki na pół godziny.

Krok 2

Masło utrzyj z czosnkiem. 1/4 utartego masła nałóż na każdy kawałek łososia.

Krok 3

Każdy kawałek ryby zawijaj w folię aluminiową i piecz 30 minut w 220stopniach.

Krok 4

Posiekane pieczarki i cebulę podsmaż na patelni. Pieczarki z cebulą nałoż na kawałki upieczonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej