
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
8 sztuk
2 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia oprósz przyprawą Knorr i posiekana bazylią. Wstaw do lodówki na pół godziny.
Krok 2
Masło utrzyj z czosnkiem. 1/4 utartego masła nałóż na każdy kawałek łososia.
Krok 3
Każdy kawałek ryby zawijaj w folię aluminiową i piecz 30 minut w 220stopniach.
Krok 4
Posiekane pieczarki i cebulę podsmaż na patelni. Pieczarki z cebulą nałoż na kawałki upieczonego łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej