Pieczone dzwonki łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone dzwonki łososia

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia oprósz przyprawą Knorr i posiekana bazylią. Wstaw do lodówki na pół godziny.

Krok 2

Masło utrzyj z czosnkiem. 1/4 utartego masła nałóż na każdy kawałek łososia.

Krok 3

Każdy kawałek ryby zawijaj w folię aluminiową i piecz 30 minut w 220stopniach.

Krok 4

Posiekane pieczarki i cebulę podsmaż na patelni. Pieczarki z cebulą nałoż na kawałki upieczonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone dzwonki łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Cukinia duszona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej