Pieczone gruszki

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

0.3 szklanki

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki umyj, Obierz ze skóry, przekrój na pół pozbądź się gniazd nasiennych.

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 220 stopni.

Krok 1

Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na nim gruszki. Spryskaj je sokiem z cytryny i posyp cukrem. Piecz około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej