
Składniki
0.3 szklanki
1 łyżka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki umyj, Obierz ze skóry, przekrój na pół pozbądź się gniazd nasiennych.
Krok 2
Nagrzej piekarnik do 220 stopni.
Krok 3
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na nim gruszki. Spryskaj je sokiem z cytryny i posyp cukrem. Piecz około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej